VADÁSZTERÜLET

Amit a vadászterületünkről tudni kell:

A Vadásztársaság északi határa Szeged város belterületétől mindenütt a Maros folyó vízfolyásának közepe a 15 fkm.-ig téglalap alakban helyezkedik el, és a 43 –as főút szeli ketté.

A vadászterületen mintegy 980 ha erdő, 900 ha gyep, 120 ha vízfelület van. A főcsatornák és tavak az élővilág vad és vadászható szárnyas vízi madarak tartózkodási helye. Természetesen a Maros hullámtere is sok víziszárnyast befogad.

Az erdősült terület nemesnyár, hazainyár, kőrisfűz, kocsányos tölgy, kőris, japánakác, zöldjuhar, fehérfűz és kevés feketefenyő. Az ártéri területnek jelentős cserje fedettsége van.

Gyepek, ősgyepek ugyancsak kiválóan szolgálnak a vadak búvóhelyéül.  A mezőgazdaság művelt területei vadmegtartók a változó növénykultúrával borított területen.

Deszki Gazdák Vadásztársasága vadászterület

Vadászterület

Vadászterületünket erdősült területek, szántóföldi kultúrák, erdősávok, csenderesek teszik vadászatra igazán alkalmassá.

  • nettó terület: 6200 ha

Területünkön vadászható vadfajok:

dám, őz, nyúl, fácán, vadkacsa, előfordul róka, kis számban aranysakál

Vadállomány még nem érte el a terület eltartóképességének határát. Rókaapasztás hatására 3 év alatt megduplázódott a mezei nyúl hasznosítása.

  • Őzpopuláció jó minőségű, évente több érmes bak kerül terítékre. Foglalóval vagy előleg fizetéssel bakok, suták előre leköthetők
  • Őszi, téli vadászatra ugyancsak leköthetők 100-as terítékek vadnyúlból